De grønlandske videregående uddannelser

Grønlands Statistik har i år udvidet uddannelsesstatistikken, så det nu er muligt at se uddannelsesforløb inddelt efter de grønlandske uddannelsessteder fra 2003 til 2015. Nærværende publikation berører kun de grønlandske uddannelsessteder, men oplysninger om grønlandske studerende i udlandet kan fortsat trækkes i Grønlands Statistiks Statistikbank.

 

Nedenfor på figur 1 ses påbegyndte uddannelsesforløb på de grønlandske videregående uddannelser fordelt på de fire uddannelsesniveauer.

 

Figur 1. Påbegyndte uddannelsesforløb i Grønland 2006-2015

Kilde: Grønlands Statistik- se tal i Statistikbanken (http://bank.stat.gl/UDDISC11E).

 

I 2015 var der 343 påbegyndte uddannelsesforløb, og dermed en stigning for tredje år i træk. Andelsmæssigt var professionsbacheloruddannelserne mest populære med 57 pct. af de påbegyndte forløb.

 

Figur 2 viser påbegyndte forløb på uddannelsesniveauerne fordelt på de grønlandske uddannelsessteder i 2015.

 

Figur 2. Påbegyndte uddannelsesforløb i Grønland i 2015

Kilde: Grønlands Statistik- se tal i Statistikbanken (http://bank.stat.gl/UDDISC11E).

 

Af de 66 påbegyndte forløb på de korte videregående erhvervsuddannelser var 44 af forløbene ved Niuernermik Ilinniarfik Nuuk (Grønlands Handelsskole Nuuk) og 15 ved Campus Kujalleq. Blandt professionsbachelorerne var 121 af de 195 påbegyndte forløb ved Ilisimatusarfik i Nuuk og 64 forløb var ved Perorsaanermik Ilinniarfik (Socialpædagogisk Seminarium) i Ilulissat.

 

I alt var der 203 påbegyndte forløb ved Ilisimatusarfik i 2015 fordelt henover uddannelsesniveauerne.